Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Két napig mulatott Bardoc
 A bardoci labdarúgópálya környéke két napon át ismét mulató emberekkel volt tele. A szervezők láthatóan arra törekedtek, hogy tehetséges falustársaiknak és környékbeli barátaiknak biztosítsanak fellépési lehetőséget. Az elmúlt évek szokásához híven a Bardoc Napok első eseménye az állatkiállítás volt. Mivel büszke állattulajdonosból akadt jó néhány, volt megnézni, megcsodálni való állat éppen elég: kis kutya és nagy kutya, kicsinosított ló és szarvasmarha is. 

A hagyomány részét képezi a faluból elszármazott, Kovásznán sikeres polgármesterre, Lőrincz Zsigmondra való emlékezés, illetve a róla elnevezett öregfiúk-kupa megszervezése. A kulturális műsorban fellépett a Dobó, a Hajnalcsillag és a Kormos néptánccsoport, Kolumbán Sanyika gitáron játszott és énekelt, az este a baróti Deep Height rockegyüttesé volt, majd az utcabáli muzsikáért Jocó felelt. A vasárnap délutáni programot a baróti Mozaik tánccsoport indította, majd a Csodacsapat, Bogyor Dani, Tókos Kincső, a Roby Köszi Köszi Band következett és a Party szerviz játéka zárta az estet.

Vasárnap az istentisztelet után került sor a ravatalozó átadására, ahol Balázsi Zoltán református lelkész mondott áldást. A sepsiszentgyörgyi ATT Studió által tervezett épületet a Baumeister Kft. építette, költségeit pedig teljes egészében a helyi tanács állta. Sokat tett a református egyház is, amely a ravatalozó berendezésének a költségeit teremtette elő, a közbirtokosság pedig a kerítés- és kapuállítást vállalta magára. Balázsi Dénes polgármester kérdésünkre elmondta, elkészült az olaszteleki ravatalozó is, melyet hétvégén adnak át, s hamarosan hasonló beruházás veszi kezdetét Székely­száldoboson is.


Községi napok Neotonnal
 
Tizenegy éve hagyomány: ha május első hétvégéje, akkor Bardoc Községi Napok. A szervezők idén is kitettek magukért, és neves fellépőkkel lepték meg az Erdővidék minden szegletéből érkező vendégeket.
Szombat délben már minden készen állt ahhoz, hogy a kikapcsolódni vágyók jól érezzék magukat. A jelentős nagyságú színpad a fellépők számára előkészítve, hangosítás beállítva, a lacikonyhákon szorgoskodók felizzították a szenet, a befűszerezett húsfalatok pedig kézügyben várták, hogy rácsra kerüljenek, a söröshordók csapra verve, az árnyékot adó vagy éppen csepergő eső ellen védő sátrak felhúzva, távolból pedig kürtőskalács illata hozta meg az evéshez a kedvet. 
Balázsi Dénes polgármester megnyitóbeszédében előbb a találkozás és az egymás felé fordulás fontosságát emelte ki, majd arra kérte a fiatalokat, próbálják úgy irányítani életüket, hogy céljaikat itthon, szülőföldjükön, és ne a távolban találják meg. A községvezető anyák napja alkalmából köszönetet mondott az édesanyáknak is, akik nap mint nap azért cselekednek, hogy családjuknak minden megadassék, s arra kérte a Fennvalót, jövő esztendőben többen legyenek, akik csecsemőt ringatnak.
Nemcsak a testnek, hanem a fellépőknek és a foglalkozásokat végzőknek hála a szellemnek is jutott „ennivaló”. A Kormos Egyesület kézműves-foglalkozást tartott, az ünnepély ideje alatt fellépett a helyi Hajnalcsillag, a Dobó és a Kormos néptánccsoport, a baróti Sync­ron tánccsoport, s joggal váltott ki megannyi tapsot és éljenzést. Kolumbán Sanyika gitáron játszott, zenélt a Hit Factory zenekar, a Bagossy Brothers Company és a Take Me To the Sunrise, volt szabadtéri buli, a vasárnapi sztárfellépők pedig a Neoton Sztárjai voltak.
Hecser László / Háromszék
 

Search

Language